0
شنوایی از حواس پنجگانه ماست. با شنوایی، سخن گفتن را آموختهایم، درس خواندهایم، موسیقی و آوازها را شنیدهایم و از خطرات دور ماندهایم. اما در طی رویدادها و حوادثی ممکن است ناشنوایی سراغتان بیاید. بدون آنکه منتظرش باشید یا بدانید که ممکن است کارهایی که میکنید منجر به کمشنوایی یا ناشنوایی کامل شود. در این مقاله از سالم باش از کارهایی گفتهایم که شما را از ناشنوایی ناگهانی دور میکند.
شاید برایتان عجیب باشد اما برخی ویروسها میتوانند سیستم ظریف شنوایی را تحت تاثیر قرار دهند و موجب ناشنوایی شما شوند. عملکرد این ویروسها موجب واکنش سیستم ایمنی است و متاسفانه میتواند موجب ناشنوایی شود. اگر تبخال زدهاید و احساس میکنید گوشتان دچار مشکل شده، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید تا با داروهای ضدالتهابی کمکتان کند. در غیر این صورت ممکن است دچار ناشنوایی دائمی شوید.
استرس عامل مهمی است که گاهی نقش آن در بروز بیماریها نادیده گرفته میشود. اما در مواردی استرس میتواند در جریان خون اثر بگذارد و موجب ناشنوایی فرد شود. اگر شغل پراسترسی دارید یا روزهای سخت و پراز نگرانی را طی میکنید، مراقب گوشتان باشید و تغییرات آنرا نادیده نگیرید.
داروهایی مثل آسپیرین، داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی (مثل ایبوپروفن و ناپروکسن)، آنتیبیوتیکهای خاصی بویژه گروه آمینوگلیکوزیدها (مثل جنتامایسین، استرپتومایسینو نئومایسین) جزو داروهای آسیبرسان گوش هستند. از سوی دیگر افرادی که الکل و مواد مخدر مصرف میکنند نیز در معرض آسیبهای جدی و بیماریهای التهابی گوش هستند. در نتیجه اگر برای مدت طولانی است که این داروها را مصرف میکنید، برای چکآپ به پزشک متخصص گوش یا شنواییسنجی مراجعه کنید تا از وضعیت سلامتی خود مطمئن شوید.
متاسفانه برخی از بیماریهای خودایمنی گوش شما را نشانه میگیرند و میتوانند سبب بروز بیماریهای گوناگون باشند. در اینجا نیز باید نسبت کمشنوایی یا ناشنوایی ناگهانی، وزوز گوش و سرگیجههای مداوم حساس باشید. این نکات کمک میکند بدنتان در برابر مشکلات مربوط به شنوایی آسیبپذیری کمتری داشته باشد و بتوانید آنرا سریعتر درمان کنید.
گوش میانی در میان محکمترین استخوان جمجمه شما جای دارد. درنتیجه یک محفاظ طبیعی در اطراف آن هست. اما اگر این ضربه خیلی شدید باشد، ممکن است حلطزون گوش و قسمتهای دیگر آسیبهای جدی ببینند. درموارد حلزون گوش میشکند مایع آن به بیرون گوش میریزد. درنتیجه گوش دچار کمشنوایی یا ناشنوایی میشود. در این شرایط باید مصدوم را سریع به مراکز درمانی برسانید تا وضعیت حادتر نشود. ضمنا اگر صورت کسی سیلی بخورد، ممکن است پرده گوش برای مدتی دچار آسیب شود. گاهی این آسیب خودبهخود ترمیم میشود اما در مواردی آسیب جدی است و ممکن است نیاز به درمانهای فوری و جدی داشته باشید.
اوقاتی پیش میآید که بدون دلیل احساس میکنید یک گوشتان کیپ شده و بهمرور شنواییتان دارد کم میشود. اگر مبتلا به بیماری خاصی نیستید، آنفولانزا و سرماخوردگی سراغتان نیامده، اما سردرد، سرگیجه و مشکلات دیگری دارد، باید حتما توسط یک پزشک معاینه شوید. شاید لازم باشد سیتیاسکن بدهید یا از نظر سلامت مغز و دستگاه سیستم عصبی مورد آزمایش قرار بگیرید. نکته بسیار مهم آن است که گوش شما به مغزتان نزدیک است. درنتیجه تغییرات گوش میتواند نشانهای از مشکلات در سر و گردن باشد که نباید آنرا نادیده بگیرید.
اگر گوش شما مشکلی دارد و بهخاطر دوری راه، بیماری و مشکلات در دریافت وقت ویزیت نتوانستهاید به پزشک خوبی مراجعه کنید، سالم باش کنار شماست. کافی است وارد سایت یا سامانه سالم باش شوید. سپس میتوانید با پزشک معالج خود گفتگو کنید و اگر لازم بود دارو و درخواست آزمایشها را نیز بهصورت آنلاین دریافت نمایید. با سالم باش، بدنی سالم و قوی خواهید داشت.