0
سفر، معنای دیگری از زندگی است. فرصتی برای شناخت جهان و خود که میتواند در رشد فرد، نقشی مهم ایفا کند. اما برای سفر کردن باید ترفندهایی را بدانیم. یکی از این مهمترین ترفندها، نکات بهداشتی در سفر است. موضوعاتی که میتواند ضامن سلامتی شما و خانوادهتان باشد و کمک کند بهتر و سالمتر بمانید. در این مقاله از سایت سالم باش همراه ما باشید و بیشتر در این باره بخوانید.
از زمان کرونا همه ما با ژلها و محلولها ضدعفونی آشنا شدیم. با اینکه پایان کرونا اعلام شده اما نباید از ضدعفونی کردن چشمپوشی کنید. بهخصوص در سفر که ممکن است به آب و صابون برای شستشوی دست خود دسترسی نداشته باشید. این محلول یا ژلها را در کیف دستی خود داشته باشید و همهجا از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، دستمال مرطوب نیز کارایی زیادی دارد و میتوان از آن برای بسیاری از موقعیتهای اضطراری کمک گرفت.
در سفر به مناطق روستایی و بکر، هرگز در استفاده از آب از منبعهای ناشناخته، ریسک نکنید. آب آلوده عامل بسیاری از بیماریها خطرناک از جمله وبا و عفونتهای دستگاه گوارش است. با توجه به این نکته لازم است که با خودتان آب معدنی پلمپ شده داشته باشید و تا حد امکان سراغ استفاده از آب شیرهایی که مطمئن نیستید آشامیدنی هستند یا نه، نروید. درباره آب رودخانه و حتی آب چشمه نیز، تا جایی که مجبور نشدهاید از این آبها استفاده نکنید و اگر هیچ راهی نبود، نخست آب را بجوشانید و بعد از آن استفاده کنید.
خیلی از غذاها در سفر اسد میشوند. در نتیجه حملونقل آنها باید با روشهای مناسب باشد. مثلا غذاهای گوشتی یا برنجی را باید یخدانهای سفری بگذارید و اطراف آنها را هم با یخ عادی یا یخ خشک، بهخوبی محصور کنید. با این کار غذا خنک میماند و احتمال فساد آن کم میشود. از سوی دیگر بعضی عذاها مثل الویه را باید خیلی سریع مصرف کنید و نگذارید که برای مدت طولانی در هوای گرم بماند.
اگر مجبورید در جاده برای صرف غذا توقف کنید، دقت کنید که برخی رستورانها مشتری کمی دارند. در نتیجه مواد غذایی آنها تازه نیست و ممکن است حتی فاسد شده باشند. تا جای ممکن از خوردن غذاهایی که اجزای آنها مشخص نیست (مثل کباب کوبیده) خودداری کنید. اگر در حین صرف غذا متوجه طعم نامطلوبی شدید، از خوردن غذا اجتناب کنید. برخی از مسافران معتقدند که اگر جلوی رستورانی کامیونها و ماشینهای سنگین زیادی پارک باشد، به احتمال زیاد غذای آن رستوران خوب و قابل اعتماد است.
فرقی نمیکند به طبیعتگردی بروید یا شهرگردی، بردن چند وسیله برای کمکهای اولیه واجب است. چراکه شما از خانه و شهرتان دور هستید و نمیتوانید به سادگی نیاز به دارو و درمان را رفع کنید. در یک کیف یا جعبه، چند گاز استریل، بانداژ، ضدعفونیکننده زخم، شستشوی دهنده چشم، قرص سرماخوردگی، قرص مسکن، دارو برای اسهال و یبوست داشته باشید. این کیف یا جعبه را در جایی خشک و خنک بگذارید و هرچند وقت یکبار، تاریخ انقضای وسایل داخل آنرا بررسی کنید.
قبل از آغاز سفر، به کل مسیرتان فکر کنید. آبوهوا را چک کنید و بعد با توجه به فصل و شرایط بدنتان، لباسهایی را بردارید. اگر بارندگی پیشرو دارید، با خودتان پانچو و لباس گرم ببرید. از بردن کفش اضافی غافل نباشید و فراموش نکنید که چند جفت جوراب را هم باید بردارید. کلاه، دستکش و شالگردن را در سفرهای زمستانی ببرید و اگر ممکن است خیلی سردتان شود، کیسه آبگرم برقی یا معمولی را نیز همراه خودتان داشته باشید.
بعد از آغاز سفر، برخی لباسها و ظروفتان کثیف خواهند شد. برای جداسازی این وسایل از کیسههای مناسب استفاده کنید. چرا که اگر این کار را نکنید، وسایل کثیف و تمیز با هم تماس پیدا میکنند و کمکم آلودگی به همهجا سرایت میکند.
متاسفانه یکی از معضلات اجتماعی مهم در کشور ما، زباله است. به هر جنگل و دشتی که میروید، کنار رودخانهها و هر جای دیگری از طبیعت، با انبوهی از زبالههای مسافران قبلی روبرو خواهید شد. شما آن کسی که زبالهاش را رها و طبیعت را آلوده میکند، نباشید. کافی است چند کیسه برای زباله داشته باشید و در ماشین و موقع اتراق، تمام زبالههایتان را بردارید و بعد آنها را در سطل زباله بریزید.
در این مقاله از سایت سالم باش به بررسی 8 نکته پرداختیم که با توجه به آنها میتوانید سفری ایمن و سلامت داشته باشید. شما برای افزایش کیفیت سفرهایتان چه میکنید؟ چه نکات بهداشتی مهمی وجود دارد که فکر میکنید باید در طول سفر حواسمان به آنها باشد.