سالم باش

مجله اینترنتی سلامت سلامت

زمان مطالعه : 5 دقیقه 1402/06/01 11:37:35 بازدید : 16 بار

0

چگونه جوش نزنیم؟

جوش پوستی یک واکنش به اتفاقی درونی یا بیرونی در بدن است اگر زیاد جوش میزنید، علاوه بر رفع مشکلات پوستی باید به دنبال مشکلاتی در داخل بدن‌تان نیز باشید

مقدمه

جوش پوستی چیست؟

جوش یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی است. جوش می‌تواند در هر جایی از بدن ظاهر شود. برخی جوش‌ها مختص به سن خاصی هستند، بعضی نشانه‌ای از یک بیماری‌اند و برخی دیگر هم در واکنش به مواد غذایی، دارویی یا حتی شرایط آب‌وهوایی ظاهر می‌شوند. جوش‌ها معمولا ضایعات پوستی خطرناکی نیستند اما می‌توانند آسیب بلند‌مدت بزنند و ظاهرتان را دستخوش تغییرات ناخوشایند کنند. در این مقاله از سالم باش می‌خواهیم بررسی کنیم چگونه جوش نزنیم؟

چرا جوش می‎زنیم؟

همه ما تجربه جوش زدن را داریم. اتفاقی که سن و سال نمی‌شناسد و می‌تواند در قسمت از بدن نیز رخ دهد. برخی جوش‌ها به سبب انسداد مسیر غدد چربی پوست ایجاد می‌شوند. بعضی نتیجه تجمع کراتین پوست هستند.
محل ظهور جوش‌ها نیز بسیار مهم است. چرا که می‌تواند وجود مشکلی را در کبد، کیله و حتی خون نشان دهد. درواقع اگر مدام جوش می‌زنید، علاوه بر مراقبت و پاکسازی پوست باید به فکر حل مشکل درونی‌تان هم باشید. چرا که ممکن است با کمک جوش‌ها بتوانید به معظلات مهم‌تری درباره بدن خودتان پی ببرید. برای یک نمونه، اگر خانم هستید و مدام دور دهان‌تان چوش‌های چرکی و دردناک می‌زند، به احتمال زیاد، مشکل هورمونی دارید. باید به سرعت آزمایش دهید و داروهای مناسب را تهیه کنید.
از سوی دیگر اگر کودک دارید یا از سالمندان مراقبت می‌کنید، نسبت به بررسی جوش‌ها محتاط‌تر باشید. چرا که گاهی بعضی بیماری‌ها مانند آبله‌مرغان با چند جوش ساده آغاز می‌شوند. علاوه بر این، برخی غذاها و داروها، واکنش‌های آلرژیک را در بدن پدید می‌آورند و می‌توان با دیدن جوش‌ها نسبت به آنها آگاه شد.

چگونه جوش نزنیم؟

برای آنکه بتوانیم از پوست‌مان بیشتر مراقبت کنیم، ایده‌های خوبی وجود دارد. این ایده‌ها به‌صورت عمومی بهتر از پوست‌تان مراقبت می‌کند. اما این توصیه‌ها جای متخصص پوست را نمی‌گیرد و در صورت ادامه مشکل باید حتما با یک پزشک پوست مشورت کنید.

1- هر ماده‌ای را به پوست‌تان نزنید

اگر جوش زده‌اید و دارید در اینترنت دنبال راه‌های خلاصی از جوش می‌گردید، هر چیزی که می‌بینید و می‌خوانید را باور نکنید. هر توصیه‌ای را هم اجرا نکنید. به‌یاد داشته باشید که جنس پوست هر فرد با دیگری فرق می‌کند. پس روش درمان‌ها نیز متفاوت است. در مجموع می‌توانید از مواد ملایم، مانند پوست خیار یا صابون‌های بچه کمک بگیرید.

2- با پوست‌تان مهربان باشید

درست است که جوش ظاهری ناخوشایند به چهره و بدن‌تان می‌دهد اما نباید با خشونت با آن رفتار کنید. چرا که فشار دادن یا له کردن یک جوش می‌تواند باعث باز شدن آن در زیر پوست و پخش شدن عفونت در بخش وسیعی از بدن شود. اگر یک جوش دردناک زده‌اید، با آن مدارا کنید و با رفتارهای اشتباه، پوست‌تان را مستعد پرورش جوش‌های بیشتر نکنید.

3- به غذاهایتان دقت کنید

ممکن است شما به ماده غذایی خاصی آلرژی داشته باشید. ادویه‌ها، گوجه، بادمجان، تو‌ت‌فرنگی و برخی دیگر از میوه‌ها، می‌توانند زمینه ساز بیماری‌های پوستی و از جمله جوش باشند. پس اگر زیاد جوش می‌زنید به غذایی که می‌خورید توجه و بعضی چیزها را حذف کنید. از سوی دیگر بال مرغ و گردن مرغ نیز باید از غذاهای شما حذف شود. این دو بخش دارای هورمون هستند و آسیب زیادی را متوجه شما می‌کنند.

4- آب بنوشید

شاید در هر توصیه پزشکی این مورد نوشیدن آب را زیاد ببینید. اما باور کنید که بسیار مهم است و تکرار آن، دلیل مهمی دارد. آب، می‌تواند پوست‌تان را شاداب کند و نگذارد بسیاری از منافذ پوست‌تان بسته شوند.

5- پوست‌تان را تمیز نگه دارید

شهرهای آلوده، هوای پر گرد و غبار و دود زیاد، به پوست‌تان آسیب‌های جدی می‌زند. پس حتما پوست‌تان را با شوینده‌های ملایم به آرامی اما کامل، تمیز کنید. این کار کمک می‌کند منافذ پوست باز شود و آلودگی روی پوست سبب ایجاد مشکل نباشد.

6- لوازم آرایش را پاک کنید

قبل از هر کاری لوارم آرایش تاریخ گذشته، قدیمی و آنهایی که از برندهای متفرقه و ناآشنا هستند را کنار بگذارید. بعد از هر بار آرایش، به‌خصوص قبل از آنکه بخوابید، صورت‌تان را بشویید. نگذارید لوازم آرایش برای طولانی مدت روی پوست‌تان بماند و مواد شیمیایی آن جذب شود. همچنین لازم است براش‌های پوستی خود را تمیز کنید تا پوست‌های مرده لابه‌لای آنها نماند و بعدا سبب جوش و بیماری‌های دیگر نشود.

7- سبزیجات و میوه بخورید

برای حفظ سلامتی‌تان و شادابی پوست، از میوه و سبزیجات غافل نشوید. با این کار ویتامین‌های ضروری بدن‌تان را دریافت می‌کنید و سلامتی بیشتری خواهید داشت.

در این مقاله از سایت سالم باش به بررسی 7 روش برای جلوگیری جوش زدن پرداختیم. اگر شما هم این مشکل را دارید و می‌خواهید بیشتر مراقب پوست‌تان باشید، علاوه بر توجه به نکاتی که گفته شد، حتما با یک پزشک متخصص پوست گفتگو کنید.

منبع : سالم باش
به این مقاله امتیاز دهید
میخواهم بدانم که ...از مطلب شما بسیار لذت بردم اما ...مفید بود ولی ...ای کاش ...
در حال حاضر دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است

برای اینکار ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید