5
0
دسترسی به اینترنت و وجود گوشیهای هوشمند، فضایی را ایجاد کرده که عموم مردم به اطلاعات بسیاری دسترسی دارند. این دسترسی در کنار تمام مزیتهایش، میتواند مخرب هم باشد. بهخصوص اگر پای سلامتیتان در میان باشد و یک اطلاعات نادرست موجب بیماری یا عدم درمان مناسب بشود. درواقع بسیاری از مردم وقتی با علائم و مشکلات اولیه بیماری موجه میشوند، آن علائم را در گوگل سرچ میکنند و از دکتر گوگل میخواهند که بیماری آنها را تشخیص دهد. برخی فراتر هم میروند و بدون نظر پزشک، دارو و درمان را هم آغاز میکنند. در حالی که هنوز بیماری آنها بهدرستی تشخیص داده نشده. خوددرمانی نهتنها مشکلی را حل نمیکند بلکه بیماری را تشدید خواهد کرد. در این مقاله از سایت سالم باش میخواهیم به یک سوال مهم پاسخ دهیم، چرا نباید درباره بیماریها و درمانتان از دکتر گوگل، بپرسید؟
وقتی علائم بیماریتان را در گوگل سرچ میکنید، گوگل به دنبال محتواها و متنهایی میگردد که در آنها به علائم و مشکلاتی مشابه با موضوع مورد جستجوی شما، پرداخته شده است. اما همه آن محتواها توسط فرد متخصص نوشته نشدهاند و نمیتوانند اطلاعات درستی را در اختیارتان بگذارند.
از سوی دیگر، علائم بسیاری از بیماریها با هم همپوشانی دارد. اما درمان متفاوتی دارند و باید توسط متخصص متفاوتی، ویزیت شما انجام شود.
مثلا شما چند روز است که سردرد دارید. این سردرد میتواند مرتبط با مشکلات مغز و اعصاب باشد، به دندانهایتانربط داشته باشد و یا حتی به ضعف بینایی و مشکلات چشمی برگردد. اما ممکن است مشکل خاصی نداشته باشید و فقط بدنتان دچار بیآبی شده باشد. حالا میبینید که یک سردرد ساده میتواند چندعلت داشته باشد و جز یک پزشک متخصص نمیتواند کشف کند که شما چرا بیمار شدهاید.
اگر مدام هر علامت بیماری را در گوگل سرچ کنید، با بمباران اطلاعاتی مواجه میشوید و مدام احساس میکنید که بیمارید. با این کار کم کم واقعا بیمار میشوید و میبینید که مبتلا به اختلال خود بیمارانگاری یا هیپوکندریازیس شدهاید. در این اختلال، اضطراب شدید باعث میشود، هر اتفاق کوچک یا دردی را بهعنوان نشانهای از یک بیماری مهم تلقی کنید. مدام نگران وضع سلامتی خود هستید، به حرف پزشکان که سلامتیتان را تایید میکنند اعتماد نمیکنید و حتی با دادن آزمایش هم، فکر میکنید که باز بیمارید.
به مرور اوضاع بدتر هم میشود. دیگر نمیتوانید روی کار و زندگیتان تمرکز کنید، وقتتان فقط در اینترنت و برای جستجو درباره بیماریها و علائمی که دارد میگذر. در نهایت بدون آنکه بیمار باشید، فکر میکنید بهسختی مریض شدهاید و دیگر روال عادی زندگی را نخواهید داشت.
اگر دوست ندارید دچار این اختلال شوید، به جای جستجو در اینترنت و جستجو درباره بیماریها، درباره مشکلتان با یک پزشک متخصص صحبت کنید.
جستجوی مداوم در اینترنت، شما را به سمت خوددرمانی سوق میدهد. چرا که فکر میکنید بیماری را پیدا کردهاید و حالا وقت آن است که خودتان برای درمان دستبهکار شوید. خوددرمانی میتواند آسیبهای جبرانناپذیری برایتان باشد و به بدنتان آنقدر آسیب بزند که حتی دیگر درمانی پاسخگوی آن نباشد. پیش از آنکه گوگل به بدنتان آسیب جبرانناپذیر بزند، از مسیر درست برای درمان خود اقدام کنید.
حالا با این معایب، راهحل درست چیست؟ وقتی با علامت ناگهانی بیماری مواجه میشویم یا حس میکنیم که بیمار شدهایم اما پزشک در دسترسمان نیست و چند روزی طول میکشد که بتوانیم توسط یک پزشک معاینه شویم؟ بهترین راهحل استفاده از خدمات پزشکی آنلاین است. با کمک سالم باش میتوانید بهصورت فوری با بهترین دکترها صحبت کنید و درباره مشکلی که پیش آمده به آنها توضیح دهید.
علاوه بر این، میتوانید عکس عارضه پیش آمده را برای دکتر بفرستید، سریع داروی مناسب بگیرید و اگر لازم بود، تجویز آزمایش را نیز دریافت کنید.
با این روش، مسیر درمانتان خیلی سریع آغاز میشود و دیگر لازم نیست مدام در اینترنت علائم بیماریها را جستجو کنید و به خودتان آسیبهای جدی بزنید.
مشاوره پزشکی آنلاین یک راهحل مطمئن برای کسانی است که احساس میکنند بیمارند یا با مشکلاتی در حوزه سلامتی مواجه شدهاند. مشاوره تخصصی شما را در مسیر درست درمان قرار میدهد و کمک میکند در مراحل اولیه بیماری، درمان شوید. اگر برای تشخیص و درمان نیاز به گفتگو با پزشک، مشاور و متخصص دارید، در سالم باش، با بهترین تیم پزشکی صحبت کنید و درمانی درست و تخصصی را آغاز نمایید.