0
بعد از یک روز پرکار و سخت، به رختخواب رفتهاید اما هرکاری میکنید، خوابتان نمیبرد؟ این زمان واقعا دشوار است و میتواند منجر به مشکلات دیگری برایتان شود. ازجمله سردرد، انواع بیماریها و کاهش سسیستم ایمنی که ممکن است مشکلات مهمی را رقم بزند. در این مقاله از سالم باش به بررسی راهکارهای درمانی پرداختیم که میتواند به بهبود و درمان بیخوابی کمک کند.
بیخوابی میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد. از درد و بیماری گرفته تا مشکلات افسردگی سبب خواب بد شبانه هستند. از سوی دیگر استرس و نگرانی نیز میتوانند جلوی خولب شما را بگیرند. مصرف برخی داروها، خوردن قهوه قبل از خواب و گاهی شرایط و نوبت کاری باعث بیخوابی میشود. حالا میخواهیم بدانیم وقتی بیخوابی بهسراغمان میآید چه کنیم؟
یکی از راههای خوب برای تنظیم خواب، توجه به ساعت خواب و بیداری است. اگر صبحها دیر بیدار شوید، شب سختی پیشرو دارید و دیرتر و سخت خوابتان میبرد. از سوی دیگر بهتر است برای خوابیدن بازه مشخصی را درنظر بگیرید تا بدنتان عادت کند و بتواند خودش را با آن ساعت تطبیق دهد.
علاوه بر اینکه باید نوشیدن قهوه را به عصرها یا فقط صبحها اختصاص دهید، لازم است چای، نوشابه و حتی نوشابه انرژیزا را هم محدود استفاده کنید. جالب است بدانید چای سبز هم کافئین دارد و میتواند موجب بیخوابیتان باشد. اگر به آدامس علاقه دارید بررسی کنید که آدامس شما کافئین نداشته باشد. چون جویدن آدامس هم گاهی موجب خواب ناآرامتان میشود.
انتخاب یک جای مناسب برای خوابیدن در کیفیت خواب اثر دارد. تاریک کردن اتاق، انتخاب جای آرام و دور کردن مواردی که میتواند خوابتان آزار دهد، خواب خوبی برایتان رقم خواهد زد. مثلا اگر تیکتاک ساعت اذیتتان میکند، بالش خوبی ندارید یا تختتان جای مناسبی نیست، این موارد را رفع کنید تا خواب بهتری داشته باشید.
انتخاب وعده غذایی شام بسیار مهم است. اگر شام نخورید، ممکن است از گرسنگی نخوابید. اگر شام چرب و سنگین بخورید، ممکن است خواب بدی داشته باشید و یا باز خوابتان بههم بریزد. برای شام فیبر، سبزیجات و کمی پروتئین را در نظر بگیرید. غذاهای دیگر مثل کباب و آبگوشت را برای شام درنظر نگیرید.
متاسفانه بسیاری از ما با گوشی موبایل به رختخواب میرویم. حال آنکه نور موبایل و محتوای آن میتواند خواب را بههم بریزد. بهطوری که شاید ساعتها در حال دیدن انواع ویدئوها باشید و خوابتان را خراب کنید. بهجای گوشی، با خودتان کتاب به رختخواب ببرید. با این کار هم مطالعه میکنید و هم میتوانید بهتر و سریعتر بخوابید.
آخر شبها آب زیاد نخورید. چراکه همین آب میتواند نیمه شب بیدارتان کند و نگذارد بیشتر بخوابید. پس مراقب نوشیدنیهایتان باشید تا نیمه شب بیدارتان نکند.
در برنامه روزانهتان حتما زمانی را برای ورزش درنظر بگیرید. این زمان کمک میکند خواب بهتری داشته باشید و بیشتر مراقب خودتان باشید.
در این مقاله از سالم باش به بررسی نکاتی پرداختیم که میتواند برای داشتن خوابی راحت بهکارتان بیاید. اگر مشکلتان با این ترفندها حل نشد، باید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا کمکتان کند. بیخوابی مشکلی نیست که ناگهان بتوان آنرا حل کرد و نیاز به صبوری و همکاریتان را دارد. پس با انتخاب پزشک مناسب و انجام راهکارها، از خودتان بیشتر مراقبت کنید.