زمان مطالعه : 8 دقیقه1402/08/08 13:30:23بازدید : 10 بار
0
چرا ساق پای ما میگیرد؟
گرفتگی ساق پا از مشکلات شایع است که میتواند در اثر کمبود پتاسیم، کم آبی و مشکلات دیگر رخ دهد
مقدمه
چرا ساق پای ما میگیرد؟ دردهایی که میتوانند ما را از خواب بیدار کنند، اثری عمیق در زندگیمان میگذارند. چرا که علاوه بر درد کشیدن، خوابمان هم خراب شده و روز بعد نیز با مشکلاتی از قبیل سردرد، بدن درد و گاهی حتی مشکلات گوارشی، دست و پنجه نرم میکنیم. پس باید علت دردهای موقع خواب را پیدا و آنها را رفع کنیم. یکی از این دردها، مربوط به گرفتگی ساق پا است. عضلهای که ناگهان میگیرد و با درد زیاد شما را از خواب بیدار میکند. در این مقاله از سالم باش میخواهیم درباره گرفتگی ساق پا و حل این مشکل برایتان بگوییم.
گرفتگی ناگهانی عضله پا عضلات بدن ما قسمتی مهم هستند و حرکت ما را سبب میشوند. عضلات به دلایل گوناگونی ممکن است دچار گرفتگی میشوند. از جمله خستگی، ورزش سنگین، بی آبی بدن، کمبود ویتامینها، کمبود الکترولیتها و حتی مشکلات عصبی، میتوانند باعث گرفتگی پای شما باشند. گرفتگی عضله میتواند علاوه بر ساق پا، به ران نیز شیده شود. ممکن است یک پا یا هر دو پای شما بگیرد و در هر ساعت از شبانهروز میتواند این اتفاق رخ دهد. این گرفتگی معمولا بیشتر از چند ثانیه نیست اما اثرات درد آن میتواند تا یک روز بر زندگی فرد اثر بگذارد و او را دچار مشکلاتی کند.
چه کسانی در معرض گرفتگی ساق پا هستند؟ بسیاری از افراد حداقل یک بار گرفتگی عضله پا را تجربه کردهاند. اما کسانی که دچار بی آبی هستند، اضافهوزن دارند، از برخی داروها استفاده میکنند، الکل مینوشند و یا کف پای صافی دارند بیشتر در معرض این مشکل هستند. با این حال ممکن است بدون هیچ کدام از این دلایل نیز عضله پای شما ناگهان در خواب بگیرد. چراکه هنوز نمیدانیم دقیقا گرفتگی پا چگونه رخ میدهد و ممکن است عوامل دیگری نیز در این امر دخیل باشند. علاوه بر این، بیماریهای مرتبط با تیروئید، دیابت، بیماریهای مزمن کلیوی، نارسایی کلیه، مشکلات غدد فوقکلیوی، تنگی کانال نخاعی، بارداری و... نیز میتوانند در این امر دخیل باشند.
هیپوکالمی و گرفتگی عضلات یکی از عوامل موثر در گرفتگی عضلات هیپوکالمی است. با کاهش مقدار پتاسیم بدن ما دچار این عارضه میشود. در اثر هیپوکالمی بدنمان نمیتواند بهدرستی کار کند و در نتیجه ممکن است دچار گرفتگی شویم. از مشکلاتی که میتواند منجر به هیپوکالمی شود میتوان به عوارض داروها، عدم جذب مواد غذایی، مشکلات گوارشی از جمله اسهال و بعضی گیاهان مثل شیرینبیان، میتوانند در این امر نقش داشته باشند. پس اگر فکر میکنید علت گرفتگی عضلات شما میتواند به کمبود پتاسیم مرتبط باشد باید در رژیم غذایی خود عدس، موز، سویا، اسفناج و لوبیای سفید که منابع غنی پتاسیم هستند را اضافه کنید تا بدنتان بهبود پیدا کند.
چگونه از گرفتگی عضلات جلوگیری کنید؟ اگر مدام دچار این عارضه میشوید با ویزیت آنلاین پزشک میتوانید هرچه سریعتر برای درمان خود اقدام کنید. از سوی دیگر لازم است در روز بهمقدار کافی آب و مایعات بنوشید. در برنامه ورزشتان بازبینی کنید که بدنتان دچار مشکلات جدی نباشد. از سوی دیگر در پیادهروی، کفش و لباس مناسب بپوشید و به بدنتان فشار زیادی نیاورید. سعی کنید پس از ورزش حتما دوش آب گرم بگیرید. پنجههای پا را بهسمت بالا نگه دارید و کاری کنید که بدنتان در حالت مناسبی باشد.
در زمان درد گرفتن چه کنیم؟ هر فردی برای درمان گرفتگی پا کاری میکند که برای او جواب داده است. اما اگر گرفتگی عضلات شما ادامهدار است و دارد بدتر میشود باید حتما ویزیت آنلاین دکتر را انجام دهید. با این حال تا آن زمان علاوه بر دقت به خوراکیها و آشامیدنیهای خود، موقع ایجاد گرفتگی سعی کنید سریع از جای خود بلند شوید و روی پا بایستید. این کار کمک میکند گرفتگی عضله سریع باز شود و درد آن از بین برود.