سالم باش

مجله اینترنتی سلامت سلامت

زمان مطالعه : 5 دقیقه 1402/05/22 09:25:25 بازدید : 17 بار

0

10 ترفند برای جلوگیری از گرمازدگی

گرمازدگی اتفاق خطرناکی است که می‌تواند بدن‌تان را با مشکلات گوناگونی مواجه کند در اینجا از 10 ترفند برای جلوگیری از گرمازدگی گفته ایم

مقدمه
 

چگونه گرمازده نشویم؟

گرمازدگی از جمله مهم‌ترین مشکلاتی است که در تابستان می‌تواند به سراغ‌تان بیاید. گرما، موجب بالا رفتن دمای بدن، از دست رفتن آب بدن و اختلال در عملکرد ارگان‌های حیاتی است. اگر فرد گرمازده به سرعت درمان نشود؛ بدنش دچار مشکلات مهمی خواهد شد که گاهی جبران‌ناپذیر هستند. در این مقاله از سالم باش به بررسی 10 ترفندی می‌پردازیم که می‌تواند شما را از گرمازدگی نجات دهد.

1- از تابش مستقیم نور آفتاب دور بمانید

اگر مجبور هستید در آفتاب کار کنید، مسیری را پیاده بروید یا مدتی را بیرون از خانه بگذرانید، تا جای ممکن در سایه بمانید. شاید در دید اول این نکته خیلی ساده به‌نظر برسد اما توجه به آن بسیار اثرگذار است. اگر هیچ سایه‌ای در اطراف‌تان نیست، از کلاه و سایه‌بان استفاده کنید تا تبخیر آب بدن‌تان روند سریعی نداشته باشد.

2- مایعات بنوشید

از دست دادن آب بدن مساوی است با غلظت خون و آسیب جدی به ارگان‌های بدن. پس حتما آب بنوشید و تا جای ممکن در گرما از نوشیدن قهوه و نوشدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید. می‌توانید در بطری آب‌تان چند قطره آب‌لیمو یا عرقیات نیز بریزید تا آب خوش‌طعم‌تر باشد. اگرچه بسیاری از ایرانی‌ها دوست دارند حتی در گرما هم چای بنوشند. اما اگر در محیط باز هستید و سایه‌ای در اطراف‌تان نیست، بهتر است چای را کنار بگذارید و آب یا شربت‌های خنک بخورید.

3- لباس مناسب انتخاب کنید

لباس‌های پلاستیکی در ایجاد احتمال گرمازدگی نقش مهمی دارد. از سوی دیگر اگر لباس‌تان تنگ باشد هم در گرما به پوست‌تان آسیب می‌زند. لباس‌های پنبه‌ای و نخی با رنگ روشن از بهترین انتخاب‌ها برای تابستان هستند. همچنین بهتر است لباس‌های گشادی را انتخاب کنید که تماس کمتری با بدن‌تان دارند و نمی‌گذارند خیلی گرم‌تان شود.

4- کرم ضد آفتاب بزنید

سوختگی پوست می‌تواند گرمازدگی را تشدید کند. حتما از کرم‌های ضدآفتاب استفاده  و هر دوساعت آن‌را تمدید کنید. کرم ضدآفتاب راعلاوه بر پوست صورت، روی دست‌ها، پشت گردن و هرجایی که در معرض تابش نور خورشید است بزنید. اگر به سفر رفته‌اید و در طبیعت هستید، ضدآفتاب‌های قوی‌تر را انتخاب کنید. چراکه هوای تمیز و ارتفاع، اشعه‌های مضر بیشتری را به بدن‌تان می‌رساند.

5- سیگار نکشید

سیگار و دخانیات موجب تنگ شدن عروق بدن‌تان می‌شود. این اتفاق در کنار گرمای هوا، به قلب و رگ‌های مغزتان آسیب می‌زند. همچنین دیگر اعضای بدن‌تان نیز آسیب‌های جبران‌ناپذیری خواهند دید. شاید این تابستان همان زمانی است که باید دیگر سیگار را ترک کنید.

6- روزهای خیلی گرم، خانه بمانید

برخی از روزهای سال که عمدتا در اواسط تیر تا اواخر مرداد هستند، هوا بسیار گرم است و بیشتر شهرها دمای بیش از 40 درجه را تجربه می‌کنند. اگر می‌توانید در خانه بمانید و جز در موارد ضروری، بیرون نروید. برای پیاده‌روی، ورزش و خرید، شب را انتخاب کنید و تا حد ممکن در طول روز، خانه را ترک نکنید.

7- بیماری‌های زمینه‌ای دارید؟ بیشتر رعایت کنید

اگر بیماری قلبی دارید، داروی خاصی می‌خورید یا به‌تازگی عمل جراحی کرده‌اید، در گرما بیشتر مراقب سلامتی‌تان باشید. آب بنوشید و مراقب باشید که داروهای‌تان را به موقع بخورید. چراکه گرما بدن‌تان را در موقعیت سختی قرار می‌دهد که می‌تواند ضعیف‌ترتان کند و مشکلات بدن‌تان بیشتر شود.

8- نوشیدنی رقیق الکترولیتی بسازید

در گرما به سبب عرق کردن، نمک و منابع دیگر بدن‌تان از بین می‌رود. معمولا با غذا خوردن و نوشیدن آب این کمبود جبران می‌شود. اما گاهی از دست دادن منابع بدن انقدر زیاد است که باید به شکل دیگری آن‌را جبران کنید. یکی از راه‌های آسان افزودن کمی نمک به ظرف آب‌تان است. این نمک کمک می‌کند بدن‌تان بتواند پیام‌های حیاتی را سریع‌تر بین اعضای بدن‌تان مبادله کند تا آسیب کمتری متوجه‌تان باشد.

9- اگر علائم دارید، به آن توجه کنید

گرمازدگی شدید یک‌باره اتفاق نمی‌افتد. درواقع بدن شما کم‌کم و با علائمی از جمله سردرد، بدن‌درد، خشکی دهان، تاری دید و... نشان می‌دهد که دارد مشکلی پیش می‌آید. پس اگر این علائم را داشتید، سعی کنید به جای خنکی بروید و مایعات خنک بنوشید. لباس‌هایتان را کم کنید و دست، صورت و پاهای خود را با آب خنک بشویید. اگر به آب زیادی دسترسی ندارید، روی مچ دست‌های‌تان آب سرد بریزید تا از طریق رگ‌های اصلی، سریع‌تر خنک شوید.

10- از منابع گرما فاصله بگیرید

برخی مشاغل فاصله نزدیکی با منابع گرما دارند. مثل نانواها، آشپزها و کسانی که در کارخانه‌ها با دستگاه‌های صنعتی کار می‌کنند. تنور، اجاق گاز و دستگاه‌های صنعتی، گرمای مازاد تولید می‌کنند. در نتیجه، احتمال گرمازدگی بیشتر می‌شود. تا جای ممکن از این دستگاه‌ها فاصله بگیرید یا آب بیشتری بنوشید.

سخن آخر
در فصل گرم سال با کمک ترفندها و نکاتی، می‌توانید جلوی گرمازدگی را بگیرید. رعایت این نکات کمک می‌کند بدن‌تان سالم بماند و تابستان را بهتر پشت سر بگذارانید. اگر شما راه‌های دیگری را برای جلوگیری از گرمازدگی می‌دانید خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

   
منبع : سالم باش
به این مقاله امتیاز دهید
میخواهم بدانم که ...از مطلب شما بسیار لذت بردم اما ...مفید بود ولی ...ای کاش ...
در حال حاضر دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است

برای اینکار ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید