0
پسوریازیس از بیماریهای خودایمنی است که بیشتر نمادهای بیماری روی پوست ظاهر میشود. از زخمها و التهابها گرفته تا مشکلاتی روی ناخن که مشخههای بیماری هستند. پس از آن نیز ممکن است پسوریازیس تبدیل به بیماریهای دیگری شود و در نهایت آزاردهنده باشد. در این مقاله از سالم باش بیشتر درباره پسوریازیس و اثرات آن بر بدن برایتان گفتهایم.
همانطور که گفتین پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است. یعنی بدن بیمار علیه خودش کارهایی را انجام میدهد. پسوریازیس نیز از این قاعده مستثنی نیست و در آن سرعت رشد سلولهای بدن، 10 برابر بیشتر از حالت عادی است. درنتیجه این سلولهای روی هم انباشته شده و مشکلاتی را ایجاد میکنند.
در پسوریازیس پوست حالت صدفی و خشک پیدا میکند، رنگ آن نقرهای و سفید میشود، ملتهب است و احساس خارش و سوزش نیز وجود دارد. پسوریازیس میتواند در میان موها، در قسمتهایی از بدن و نواحی دیگر نیز دیده شود.
دیابت نوع دو، مشکلات روده، مشکلات مرتبط با افسردگی، آرتریت پسوریاتیک و انواع بیماریهای قلبی از جمله مشکلاتی هستند که میتوانند پس از پسوریازیس رخ دهند.
این بیماری خودایمنی بهشکلهای گوناگونی خودش را نشان میدهد و میتواند انواع مختلفی داشته باشد. در اینجا از انواع این بیماری برایتان گفتهایم.
اگر کودک دارید و روی شکم، بازوها و بدن او خالهای صورتی میبینید، ممکن است با نشانههایی از پسوریازیس خالدار مواجه باشید. عفونتهای تنفسی میتوانند این پسوریازیس را تشدید کنند.
نوعی از پسوریازیس با گسترش کم است. در این شرایط بخش زیادی از پوست درگیر شده و بیمار دچار تب و مشکلات دیگر میشود. اگر فردی به این مرحله برسد باید تحت درمان فوری قرار بگیرد و در بیمارستان بستری شود.
این نوع از پسوریازیس گستردگی بالایی دارد و عمدتا مبتلایان همین نوع را نشان میدهند. در این شرایط بخشهای محدودی درگیر است و روی پوست التهابها و زخمهایی دیده میشود. روی التهابها با پوست سفید صدف مانند پوشیده شده و خارش و قرمزی هم دارد.
تاولهای پسوریازیس معمولا گستردگی بالایی ندارد و نواحی محدود را درگیر میکنند. داخل این تاولها مایع شفاف عفونی است و معمولا تا قبل از ترکیدن تاولها درد شدیدی متوجه بیمار نیست.
این بیماری خودایمنی احتمالا از ژنتیک افراد سرچشمه میگیرد. درنتیجه اصلا واگیردار نیست ومبتلایان به آن میتوانند در کنار دیگران زندگی عادی داشته باشند. پسوریازیس، ویروس و باکتری نیز ندارد و تنها از اختلال در سیستم ایمنی بدن نشات میگیرد.
در بروز پسوریازیس عوامل گوناگونی نقش دارند. اما هنوز نمیتوان با قطعیت نظر داد که چرا افراد مبتلا به پسوریازیس میشود. در این بدن افرادی که درگیر عوامل ژنتیکی هستند، استعداد بیشتری برای بروز بیماری دارند.
پس از آن اضطراب و استرس نیز میتوانند از عوامل مهم دیگر باشند. از سوی دیگر مصرف الکل نیز و برخی داروها از جمله داروهای ضدمالاریا میتواند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.
علائم پسوریازیس برای پزشکان بسیار واضح است. در نتیجه اگر به پزشک متخصص پوسک یا دکتر آلرژی مراجعه کنید میتواند بیماری شما را بهسرعت تشخیص دهد. با این حال در مواردی ممکن است پزشک آزمایش یا نمونهبرداری را نیز تجویز کند. در پسوریازیس درمان قطعی وجود ندارد و پس از تشخیص بیماری، احتمالا تا پایان زندگی درگیر آن خواهید بود. با این حال کنترف پسورازیس ممکن است و اکثر داروهای شناخته شده در این بیماری، موثر هستند. با پسوریازیس باید مدارا کنید و با استفاده از داروهای کاهنده التهاب، مراقب سلامتی بدنتان باشید. چراکه این داروها در سنین بالاتر از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند و بسیار مهم هستند.
اگر فرصت کافی برای مراجعه به پزشک ندارید و میخواهید هرچه سریعتر درمانتان را آغاز کنید، میتوانید در سالم باش با بهترین پزشکان گفتگو و برای درمان بیماری خود بهسرعت اقدام کنید. بهیاد داشته باشید که هرچه سریعتر برای درمان خود اقدام کنید، سریعتر بهبود مییابید، درد کمتری دارید و متحمل هزینههای کمتری خواهید شد.