سالم باش

مجله اینترنتی سلامت سلامت

زمان مطالعه : 9 دقیقه 1402/07/29 15:51:08 بازدید : 5 بار

0

علائم دیابت چیست؟

دیابت بیماری مرتبط با غدد درون‌ریز است و می‌تواند با افزایش قند خون در بدن سبب مشکلاتی باشد اگر علائم دیابت را دارید باید به سرعت تحت درمان قرار بگیرید

مقدمه

دیابت از  آن بیماری‌هایی است که این روزها مردم بسیاری را درگیر کرده است. دیابت می‌تواند در سنین مختلف بروز پیدا کند و با علائم گوناگونی خودش را نشان دهد. با این حال، علائم دیابت گاهی اشتراک‌هایی در میان وافراد دارد و می‌توان آن علائم را به‌عنوان زنگ خطر در نظر گرفت. اگر شما نیز به‌دنبال شناخت علائم دیابت هستید، این مطلب را مطالعه بفرمایید. البته از یاد نبرید که هیچ مطلبی جای آزمایش و ویزیت پزشک را نخواهد گرفت. پس باید به‌دنبال درمان اصولی خود باشید و با راهی درست درمان‌تان را آغاز کنید.

دیابت چیست؟

بهترین روش برای کنترل و درمان هر بیماری، شناخت آن است. پس باید بدانید که دیابت چیست و بدن شما در مواجه با آن چه شرایطی دارد. دیابت درواقع یک بیماری مرتبط با غدد بدن است. پس بهترین پزشک برای بیماران دیابتی، متخصص غدد می‌باشد. نقص در ترشح انسولین، مقدار قندخون را بیشتر می‌کند و در نتیجه وفور قند، بدن با مشکلاتی روبروست. ذکر این نکته ضروری است که بدن شما به گلوکوز نیاز دارد و بدون آن عملکرد بدن‌تان به خطر می‌افتد. بدون قند مغزتان عملکرد ندارد و این مشکل در دیگر اعضای بدن‌تان هم دیده می‌شود.
این نکته را هم باید بدانید که افت قند نیز بسیار خطرناک است. افت قند می‌تواند باعث کاهش هوشیاری و حتی کما شود. گاهی بیماران دیابتی در اثر افت قند، ممکن است فوت کنند یا ارگان‌های حیاتی بدن‌شان از جمله کلیه، قلب و چشم، آسیب ببیند. پس باید دیابت را بشناسید و مراقب آن باشید.

علائم دیابت چیست؟

دیابت در نوع 1 و نوع2 بروز می‌کند. تکرر ادرار، تشنگی زیاد و گرسنگی زیاد در کنار احساس خستگی مداوم از علائم دیابت نوع 1 است. 
اما دیابت نوع دو می‌تواند علائم پیچیده‌تری داشته باشد. از مشکلات پوستی، احساس تشنگی، افزایش وزن، عفونت‌های مکرر، تکرر ادرار گرفته تا کاهش سرعت بهبود زخم‌ها، افزایش یا کاهش وزن ناگهانی، تاری دید، بی‌حسی یا سوزن‌سوزن شدن دست‌ها و پاها که می‌تواند به بدن‌تان آسیب‌های بسیاری بزند.
دیابت اگر پیگیری و درمان نشود واقعا خطرناک است و ممکن است منجر به اغما و مرگ شود.  پس اگر علائم دیابت را دارید، فرصت را از دست ندهید و برای مراجعه به پزشک متخصص غدد اقدام کنید.

دیابت در زنان

دیابت جنسیت نمی‌شناسد و می‌تواند هرکسی را درگیر کند اما در زنان، آسیب ناشی از دیابت گاهی بیشتر است. دیابت می‌تواند نقشی در ایجاد سندروم تخمدان پلی‌کیستیک داشته باشد. ضمنا دیابت می‌تواند سبب عفونت و مشکلاتی در زنان شود. در کنار این‌ها، احتمال چاقی در زنان بیشتر است و می‌تواند به مشکلات دیگری نیز منجر شود. به‌همین دلیل اگر خانم هستید، باید بیشتر مراقب علائم دیابت باشید و تحت درمان یک پزشک حاذق غدد قرار بگیرید.

دردهای دیابتی

افراد مبتلا به دیابت گاهی مشکلات دیگری هم دارند که نمی‌دانند منبع آن دقیقا کجاست. این دردها ناشی از افزایش یا کاهش ناگهانی قند خون است و می‌تواند همراه با حس تیر کشیدن، مورمور شدن یا گزگز شدن باشد. پس با توجه به وضعیت بیماری‌تان باید پیگیر دردهای‌تان نیز باشید اما بدانید که گاهی آن عضو سالم است و تنها در اثر تغییرات قند خون، شما در آن ناحیه احساس ناراحتی می‌کنید. در نتیجه مراجعه به پزشک غدد بهترین راه است و می‌تواند بدن‌تان را در برابر مشکلات بعدی ایمن کند.
دیابت و ورزش
اگر دیابت دارید انتخاب نوع ورزش شما نیز بسیار مهم است. چراکه ورزش شدید یا بلندکردن اجسام سنگین، می‌تواند برای دیابتی‌های مشکلاتی را پدید آورد. سازمان جهانی دیابت معتقد است که ورزش‌هایی همچون یوگا و پیلاتس برای دیابتی‌ها عالی است. ضمنا اگر دیابت دارید می‌توانید شنا را نیز امتحان کنید. اما به‌یاد داسته باشید که ورزش سنگین می‌تواند عواقب خطرناکی برای‌تان داشته باشد. مثلا موقع شنا ناگهان قند خون‌تان افت کند و با حالت سرگیجه و مشکلات دیگر مواجه شوید. در انتخاب ورزش از آنهایی که کششی هستند و به تقویت عضلات‌تان کمک می‌کنند، بهره‌مند شوید. از فکر ورزش‌های سخت بیرون بیایید و موقع ورزش حتما نوشیدنی و خوراکی‌هایی که موقع افتا قند خون کمک‌تان می‌کنند را داشته باشید.

بهترین ویتامین برای دیابتی‌ها

افراد مبتلا به دیابت باید ویتامین‌هایی را دریافت کنند. این ویتامین‌ها  شامل ویتامین B1، ویتامین D و منیزیم ممکن است که برای افراد خاص مبتلا به دیابت نوع 2 می‌تواند فوایدی داشته باشد. اگر دیابت دارید و می‌خواهید ویتامین بخورید حتما قبل از استفاده با یک پزشک غدد مشورت کنید.

ویزیت پزشک غدد

اگر دیابت دارید و می‌خواهید درمان سریع و مفیدی را پیدا کنید، باید تحت نظر یک پزشک غدد قرار بگیرید. پزشک غدد شما تاریخچه بیماری، سوابق و تغییرات بدن‌تان را به‌دقت بررسی می‌کند و مراقب‌تان خواهد بود. در سالم باش با مجموعه‌ای از بهترین پزشک غدد کنارتان هستیم تا همیشه سالم و پرتوان باشید.

منبع : سالم باش
به این مقاله امتیاز دهید
میخواهم بدانم که ...از مطلب شما بسیار لذت بردم اما ...مفید بود ولی ...ای کاش ...
در حال حاضر دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است

برای اینکار ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید