شير مادر و مبارزه با باكتري ها
5 پنج شنبه 21 مرداد 1395
شير مادر مي تواند بهترين گزينه براي تغذيه يك شيرخوار باشد كه با توجه به خاصيت ضد ميكروبي اش وي را از انواع بيماريها مصون نگه دارد!
شير مادر كم هزينهترين و در عين حال اثربخشترين عامل در تامين سلامت نوزادان است, شير مادر يك ماده زنده حاوي عوامل ايمني بخش بسياري است كه در تامين سلامت نوزادان نقش بسياري دارند.
وجود سه هزار نوع عامل ضد ميكروبي در شير مادر،كه اين عوامل موجب مي شود تا نوزاد در برابر بسياري از بيماريها ايمن شود.
در نوزاداني كه باشير مادر تغذيه شدهاند ابتلا به مواردي مانند آسم، آلرژي، اگزما، بيماريهاي تنفسي و موارد اسهال و استفراغ بسيار كمتر از ساير نوزادان است.
همچنين بر اثر وجود عوامل ضد ميكروبي، نوزاداني كه با شير مادر تغذيه شدهاند كمتر به بيماريهاي عفونت گوش، عفونتهاي تنفسي و ادراري، مننژيت و عفونت گوش مياني مبتلا ميشوند.
چنانچه حتي مواردي از اين عفونتها در اين نوزادان ديده شود، تغذيه با شير مادر كمك ميكند تا بدن نوزادان بهتر بتواند با عفونت مقابله كند.
وجود ميزان مناسب كلسترول در شير مادر موجب شده تا موارد بيماريهاي قلبي و عروقي و چربي بالا در نوزادان تغذيه شده با شير مادر به مراتب كمتر از ساير نوزادان باشد.
از آنجا كه پروتئين و چربي شير مادر بهتر هضم و جذب مي شود، موارد دردهاي قلنجي، جمع شدن گاز درون روده و حساسيت به پروتئين در اين نوزادان كمتر است.
شير مادر عامل بسيار موثر در كاهش مرگ و مير نوزادان است, بر اساس تحقيقات به عمل آمده آمار مرگ و مير در ميان نوزادان تغذيه شده با شير مادر به مراتب كمتر از ساير نوزادان است.
تغذيه با شير مادر تا سن 2 سالگي نوزادان توصيه ميشود: شير مادر تا سن شش ماهگي نوزاد به تنهايي ميتواند تمام نيازهاي غذايي او را برآورده كند.
از سن شش ماهگي به بعد در كنار شير مادر استفاده از غذاهاي كمكي توصيه ميشود.
كاري از گروه محتواي سالم باش
كتاب پيشگيري ، درمان/ ديويد ورنر/ مترجم: حسن نيكنام دهواري/ ناشر: آذريون/ ص:416
عبدالله منقارچی
4 مرداد 1396 - ساعت 14:00